PGD Vučja Gomila
Vučja Gomila 92
9208 Fokovci

Aktualno

                              1924 → 2014

Bili smo, smo, ostali bomo gasilci. Potrebno se je ozreti krepko nazaj, ko je bilo ustanovljeno PGD Vucja Gomila. Vsi vemo, kaksni so bili takrat casi in kako tezko je bilo kupiti opremo ali kaj podobnega, saj veliko denarja ni bilo. Iz zapiskov in pogovorov s starejsimi in tudi ze umrlimi clani drustva je bilo razbrati, da so bili tudi takrat gasilci veliki prijatelji vsem ljudem ob nesrecah in pozarih, katerih pa v takratnih casih ni bili malo.

Razmere v kraju so ze takrat narekovale, da je pozarna varnost uspesna le v organizirani obliki. S cutom pomagati bliznjemu v nesreci so se gasilci organizirali prostovoljno delovati v vasi in bliznji okolici. Drustvo se je vedno opremljalo po potrebah, predvsem pa po financnih zmoznostih. V teh letih delovanja je drustvo obdrzalo svojo obliko organiziranega delovanja na osnovi organiziranega in humanega dela. Prezivelo je vse spremembe in vojne. Med drugo svetovno vojno se je clanstvo zmanjsalo, vendar obstoja drustva ni ogrozilo.

Trend razvoja od ustanovitve drustva pa do danes je narekoval drustvu, da se je zacelo opremljati s sodobnejso opremo, s katero je ucinkovitejse pri intervencijah. Ceprav je imelo gasilstvo do sedaj, na obmocju Pomurja in Slovenije, izjemno bogato tradicijo in ugled v druzbi pa lahko zadnje case ugotavljamo, da nase delo in trud vec nimata take veljave, kot je bilo to nekoc, saj imata tako drzava kot tudi lokalna skupnost za nase prosnje in podporo vsem premalo posluha in denarja.

Pozrtvovalnost in stalna pripravljenost gasilcev nasega drustva je dokaz, da svojo humanost zagotovo izkazujejo s svojimi intervencijami in pozrtvovalnim delom. Zelim, da bi tudi naprej s svojim pozrtvovalnim delom nadaljevali svoje delo, ga prenasali na mlajse rodove in tako ohranili vrednote prostovoljnega gasilstva.

Najbolj ponosni na svoje delo smo gasilci PGD Vucja Gomila postali leta 2006, ko nam je uspelo z veliko mero pozrtvovalnosti, volje, pomoci sovascanov in Obcine, nabaviti rabljeno gasilsko avtocisterno MERCEDES 1213.

Leta 2009 pa je bila izvedena prenova gasilskega doma, ki je tako dobil čudovito novo podobo ter nova vrata za gasilsko avtocisterno.

Leta 2010/2011 se je društvo podalo novim izzivom naproti. Kupili smo vozilo Opel Vivaro za prevoz moštva ter ga preuredili v GVM-1 (gasilsko vozilo za prevoz moštva), zraven pa smo nabavili še priklopnik za prevoz motorne brizgalne in ostale opreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
Prijava na poštni seznam.
Ime in priimek:

E-pošta:
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se